top of page

Tekstproduktioner 

OplevByen

Fællesspisning storhitter i København, 2017

Som skribent hos Oplevbyen.dk skriver jeg artikler om, hvad der rører sig i København. Til denne artikel interviewede jeg en lektor fra Roskilde Universitet for at finde ud af, om fællesspisning er i vækst. Yderligere har jeg lavet en læservenlig guide til fem fællesspisningsarrangementer i Københavnsområdet.   

 

kulturstof

Kom tættere på Vandkulturhuset på Papirøen, 2017 

I artiklen beskrev jeg, hvordan et nyt fremtidigt vandkulturhus forventes at være opført på Papirøen i 2021. For at finde ud af hvad et udsnit af københavns borgere mener om det nye projekt, gik jeg på gaden og lavede en voxpop. 

 

kulturstof

NetAvisen

Nyheder, socialstof

Center for Kræft og Sundhed: “Læger skal blive bedre til at henvise kræftramte mænd til os”

Artiklen her skrev jeg i mit NetAvisen forløb på RUC. Her lærte vi at arbejde selvstændigt i alle artikelskrivningens faser. Jeg fik ideen til artiklen, fordi jeg var bekendt med et rehabiliteringstilbud særligt rettet mænd, der kørte mellem 2014 og 2015 i CFKS. Det var en historie, som jeg gerne ville følge op på og et projekt, der viste sig at have haft positiv indflydelse på de kræftramte mænd. 

 

Nyheder, socialstof

Krammebamser skaber tryghed på danske hospitaler

Idéen til artikelen opstod, efter jeg havde læst en rapport, der viste den positive effekt af at udlevere bamser til børn, der skal i narkose. For at understøtte undersøgelsens resultater talte jeg med en del kilder. Heriblandt en forælder hvis barn har modtaget bamsen, en anæstesisygeplejerske, der jævnligt bruger krammebamserne i sit arbejde, en børnepsykolog og en medarbejder fra TrygFonden, der donerer bamserne til landets hospitaler. 

 

Nyheder, teknologi

Ny App skal hjælpe studerende til at gemme mobilen væk i undervisningen

Til denne artikel interviewede jeg blandt andre Richard Gordon Andersen, der har været med til at lancere appen Hold i Danmark. Jeg tog ud til ham på hans kontor for at tage en snak om appen, der skal få studerende til at fokusere mere på undervisningen end på mobilen på landets universiteter. At møde kilden ude i virkeligheden gør en stor forskel, og det er noget, der både øger min forståelse og artiklens kvalitet. 
 

radioproduktioner

Metier

RADIO: I PODCASTEN ’KAFFE & KÆRLIGHED’ FORTÆLLER 82-ÅRIGE SONJA FRØKJÆR OM ET LANGT LIV MED KÆRLIGHED OG SORG

Podcasten her er lavet til RUC journalisternes magasin Metier. Det er en fortælling om 82-årige Sonja Frøkjær, der ser tilbage på sit kærlighedsliv. Vi runder alt fra ungdommens spirende forelskelser til det at miste sin ægtemand, og vi får også talt med hende om forholdet til sex, når man når op i en høj alder.
Fortællingen illustrerer, at ingen kærlighedshistorie er ens. 
Podcasten er produceret i samarbejde med min medstuderende, Ema Seferovic. 


 

Podcast

DR P4 Fyn 

Uddrag fra Eftermiddagen på P4, d. 9. marts. 2018

Som en del af min mediepraktik fik jeg i samarbejde med en medstuderende lov til at tilrettelægge og eksekvere en quiz i programmet Eftermiddag på P4 Fyn. Her lærte jeg, at man bare må springe ud i det, når det kommer til live radio, og derudover kunne jeg erfare, at 'pingpong' og spontanitet er nyttige greb, når man skal formidle underholdning til lytterne. Derudover overværede jeg flere sessioner i radiostudiet, der bød på alt fra udfoldede nyheder til håndtering af gæster. 

 

Eftermiddagen på DR P4 Fyn, quiz

tvproduktioner

NetAvisen

Nyhedsindslag

TV: Mad på farten, 2018 

Indslaget er lavet i forbindelse med en øvelse på TV-kurset på mit 2. kandidatsemester. Her fik vi én dag til at finde en nyhed, filme og klippe et indslag. 
Historien bygger på en undersøgelse foretaget af YouGov, der viser, hvad for noget mad der typisk købes på farten. I den forbindelse fandt vi en håndværker, der spiser mad udefra på daglig basis. Vi tog også en tur til DTU for at tale med en forsker, der ved en masse om, hvorfor det netop er den usunde mad, som mange tyer til, når det skal gå stærkt. 
Indslaget er produceret i samarbejde med Amanda Schmidt Hansen og Ema Seferovic. 


 

TV-dokumentar

TV Dokumentar: ET LIV I LIMBO, 2018 

I løbet af den sidste måned har jeg produceret en dokumentar til TV2 Lorrys platform RUC Undersøger. Dokumentaren handler om en familie, der har fået afvist deres asylsag. De er blevet overflyttet til Udrejsecenter Sjælsmark, hvor de lever et liv med meget indskrænkede rettigheder og muligheder. Familien har sammenlagt været på flugt i 40 år, og de har aldrig haft et sted at kalde 'hjem'. De frygter at blive sendt tilbage til Iran, hvor forældrene kommer fra, da de har kæmpet aktivt imod det iranske regime gennem deres tilknytning til KDPI (Det Kurdiske Demokratiske Parti i Iran). 
Jeg kendte til familien gennem et besøg på Jelling Asylcenter, hvor de tidligere boede. Derfor spurgte jeg dem, om jeg - og mine to gruppemedlemmer - måtte dokumentere deres liv på Sjælsmark. 
Vi har selv tilrettelagt, filmet og klippet dokumentaren. Jeg har i høj grad fået indsigt i at arbejde med sårbare kilder - en indsigt, som jeg tager med mig videre! 
Her kan I se introen.
Indslaget er produceret i samarbejde med Amanda Schmidt Hansen og Ema Seferovic. 


 

Udvalgte Ruc-Projekter

Det er en gave at få lov at kombinere akademisk faglighed med journalistisk praksis. Som RUC'er får man mulighed for at dykke ned i de emner, man virkelig interesserer sig for - hvert eneste semester. Jeg tror, at én af de vigtigste erfaringer, jeg tager med mig fra mine mange tilbagelagte projekter, er evnen til at arbejde sammen med andre. Ikke i en uges tid eller om en fem sider lang opgave - nej, på mit studie har jeg lært at samarbejde om omfattende projekter, der kræver planlægning, struktur, indsigt i teori og træning i analyse. Ud over journalistik læser jeg dansk, og det betyder, at jeg har kunne nørde med sprog, litteratur og medier, som mange gange oplagt har kunne kobles sammen med journalistikken. Nedenfor kan man se et udsnit af de projekter, jeg har skrevet.  


I mit bachelorprojekt undersøgte vi, i hvilket omfang journalister bruger de tre kildetyper: ekspert, - parts og erfaringskilder i en anden rolle end den de ideelt bør spille.
Vi foretog en omfattende kildekodning af mere end100 artikler og angav, hvornår journalister brugte kilder i "forkerte" roller.
Læs mere ved at klikke på projektet.

Emma Holten, Abdel Aziz Mahmoud og Svend Brinkmann - tre personer, der alle har gjort sig bemærkede i sociale- og etablerede mediesammenhænge. De er meningsdannere og i en projektrapport, har jeg været med til at undersøge, hvordan de tre profilerer sig på forskellige sociale netværksmedier sammenholdt med, hvordan de optræder og fremstilles i etablerede medier. 
Fag: Dansk
Læs mere ved at klikke på projektet.

Den 13. november 2015 fremlagde regeringen et lovforslag om ændring af udlændingeloven, der blev vedtaget i januar 2016. Særligt ét aspekt af lovforslaget, der fokuserer på konfiskering af værdigenstande, blev debatteret og skabte røre i Danmark og i udlandet. Medierne døbte lovændringen "Smykkeloven" og med min projektgruppe undersøgte jeg hvilke sprogbilleder og diskurser, der herskede i debatten. 
Fag: Dansk
Læs mere ved at klikke på projektet. 

I projektet her kiggede vi nærmere på, hvilken framing Hus Forbi benytter sig af, når de skriver og bringer hjemløsestof i deres månedsavis. Vi undersøgte blandt andet, hvordan indholdet i avisen fremstiller hjemløse og socialt udsatte, og om framingen kan fremme mediets formål om at være talerør for hjemløse og være med til at dagsordenen for minoritetsgruppen. 
Fag: Journalistik

Læs mere ved at klikke på projektet.

bottom of page